Zárak, zárbetétek, kilincsek

Cilinderes zár:

A zárak különböző minőségű cilinderbetétekkel szerelhetők, kívülről törésvédő pajzzsal vannak ellátva. A legegyszerűbb fúrásvédett betéttől a legmodernebb, legmagasabb védelmi szintet képviselő Mottura cilinderbetétekig.

Tollas zár:

A lamellás zárak nem törhetőek illetve fúrhatóak.
A zárakhoz 3 db kéttollú kulcs tartozik.
A kulcs hasáb zárnyelvet mozgat, amely 4 fordítással 35 mm mélyen zár.

Alsó zár:

Az alsó zár egy Gege típusú zár, benne Elzett gombos cilinderbetéttel, gyárilag 3 db kulccsal.

Külön kérésre természetesen ide választhat bármilyen törésvédett Mottura zárbetétet és hozzá a fúrásvédett biztonsági zárpajzsot.

Mottura

A Mottura cég vezető szerepet tölt be az acél ajtók és zárak gyártásában. A termékpalettájuk igen széles biztonsági zárakat, ajtókat és széfeket gyártanak. Értékesítési hálózatuk lefedi egész Európát. Az Olasz cég 1963-ban kezdte el a zárak gyártását Torinóban. Biztonsági zárait és ajtóit folyamatosan fejlesztik a mai kornak megfelelően. Az elektromos záraktól kezdve egészen a cilinderes zárakig mindent megtalálhatunk a Motturánál.

Zárai kombináltak finom nyitás ellen védettek. A Moturra zárak összetétele egyedülálló mindez arra szolgál hogy a zár megbízható és biztonságos legyen. Egész Európában szívesen dolgoznak vele a zárszerelők hiszen nagyon nagyon megbízható és biztonságos.

Mottura típusú zárszerkezet:

A zárszerkezet 3 irányban, 6 ponton (4+1+1) reteszel. A kéttollú kulccsal működtethető 6 zárólemezes, 4 löketes zár 40 milliméteresre növelt zárnyelvei a biztonság növelését szolgálják. Ahogy a többi zárszerkezetnél, a Mottura zárnál is 2 db pántoldali leemelés gátló csap egészíti ki a védelmet. A kilincspajzsok színe tetszés szerint lehet réz vagy matt króm, kör rozettás vagy hosszú címes kivitelű.